TATİLİNİZE NEŞE KATACAK HAVUZ OYUNLARI


Yaz aylarının gelmesiyle beraber büyük küçük herkes tatilin keyfini çıkarmak ister. Tatilin başlamasıyla beraber genel olarak Çocuklu aileler deniz aktiviteleri ve havuz oyunları arayışına girer. Çocuklarla beraber keyfini çıkarabileceğiniz havuz oyunları, suyla oynanabilen ve çocukları serinleten birden çok oyun türü bulunur. Aileyle beraber kiralık villa da tatili yapmak her sene yapılan en güzel tatiller arasındadır. Havuzda oyunlar oynamak her zaman kahkaha ve eğlenceyi beraberinde getirir. Kalabalık arkadaş ortamlarında oyun oynamak hem rekabet yaratır hem de heyecan verir. Havuz oyunları tatilin olmazsa olmazları arasında bulunur. 

Tatil yaparken havuzun canlılığını ve neşesini günün her saatinde doyasıya yaşayabilirsiniz. Çocuklarla birlikte oynanan havuz oyunları eğlencenin en güzel yanlarındandır. Yaz mevsimi geldiği zaman sıcakların başlamasıyla beraber kendinizi her zaman serinleten denize veya havuza atmak isteriz. Durum böyle olunca ister bir su parkı ister bir havuz olsun, herkes kendine uygun olan keyfi yapmayı seçebilir. Kalabalık arkadaş grubuyla ya da aileyle beraber gidilen tatillerde, birbirinden güzel ve keyifli havuz oyunları ile beraber su içerisinde keyifli vakit geçirebilir ve yaz tatilinin tadını çıkarabilirsiniz. 

HAVUZDA BASKETBOL OYNAMAK

Havuzda oynanan top oyunları denildiği zaman akla ilk gelen, elbette ki havuzda oynanan basketbol olur. Havuz içerisinde basketbol oyunu oynamak için bir adet basketbol topuna ve bir adet basketbol potasına ihtiyaç olur. Havuzlar için üretilen plastik ve kullanışlı olan oyuncak basketbol potası bulmak oldukça kolaydır. Hem internette hem de kırtasiyede kolaylıkla bulabileceğiniz plastik basketbol potasına kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Basketbol potası satın alındığı zaman setin içerisinde genel olarak basketbol topu da ekstra bulunur. Basketbol potasını, havuzun kenarına yerleştirebilir aynı zamanda iki farklı grup oluşturarak havuz içerisinde basketbol keyfini arkadaşlarınızla ve ailenizle doyasıya yaşayabilirsiniz. Yetişkinleri ve çocukları aynı anda eğlendiren havuz oyunları arasında bulunan basketbol, hem eğlendirici hem de keyif verici oyunlar arasındadır. 

HAVUZDA VOLEYBOL OYNAMAK 

Havuz oyunları arasında bulunan bir diğer oyun ise havuz içinde voleybol oyunudur. Havuzda arkadaşlarınızla ya da ailenizle oynayabileceğiniz voleybol oyunu, yaz tatillerinde en çok tercih edilen havuz oyunları arasında bulunur. Havuzda hep birlikte kalabalık bir daire oluşturarak keyifli ve eğlenceli bir voleybol turnuvası düzenleyerek, voleybol oyununun keyfini çıkarabilirsiniz. Bu oyun için voleybol topu kullanıldığı gibi, aynı zamanda bir futbol topuyla da havuzda voleybol oynanabilir. Ortak havuzlar dışında kendi evinizde bulunan havuzda da voleybol oynamak isterseniz eğer, bir adet voleybol filesi kurarak bu oyunu zirveye çıkarabilirsiniz. Havuz içinde voleybol oynamak, bazı durumlarda karada voleybol oynamaktan daha eğlenceli bir hale gelir. 

HAVUZDA HAZİNE AVI OYUNU

Anne ve babaların çocuklarını eğlendirmek ve onlarla keyifle vakit geçirmeyi sağlamak için, çok fazla tercih ettikleri havuz oyunları arasında gelen oyunlardan, havuzda hazine avı oyunu dikkat çeker. Kalabalık ailelerde ve benzer yaş gruplarında olan çocukların keyifli ve eğlenceli oyunları arasındadır. Havuzda hazine avı oyunu, beş ve on kişiyle oynanabilen bir oyun türüdür. Yetişkinlerin havuzun dibine çeşitli nesneler gizlemesi ile bu oyun eğlenceli bir şekilde oynanır. Nesne seçimi yaparken havuzun dibine batacak olan ve çocukların mavi zemin de rahatlıkla alabileceği renklerde nesneler saklanması gerekiyor. 

Havuzun içerisinde oynanan hazine avı oyununu organize ederken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur. Objelerin kesici, delici, sert, sivri köşe ve kenarlarının bulunmaması gerekir. Çocuklar için bu hususlara dikkat ederek güvenli bir oyun ortamı sağlanabilir. Seçilen nesneleri havuzun bazı köşelerine yerleştirerek, çocukların yüzme gözlüğü takmasını sağlayabilir, aynı zamanda derin bir nefes alarak havuzun dibinde pratik yapmaları için, havuzda hazine avı oyunu sayesinde önayak olabilirsiniz. 

SU TABANCASI OYUNU

Günlük hayatta en popüler havuz oyuncakları arasında bulunan su tabancaları, yetişkinler ve çocuklar tarafından çok fazla kullanılan oyuncaklar arasındadır. Su tabancaları aileyle beraber eğlenceli vakitler geçirmek için kullanılan, aynı zamanda kalabalık gruplarla havuz içinde eğlenmek için de çok fazla tercih edilebilir. Havuzun içerisinde su tabancasıyla vurulan kişi elenir ve birçok farklı oyun türü, su tabancası sayesinde daha heyecanlı bir hale gelir. Havuz içerisinde su savaşı oyunu hiçbir zaman eskimeyen ve her zaman en eğlenceli kalan oyunlar arasındadır. 

HAVUZDA YAKAR TOP OYUNU

Basketbol oyunu ve voleybol oyunu gibi karada oynanan birçok oyunu, havuz oyununa dönüştürmek oldukça mümkündür. Bu oyunlardan bir tanesi de yakar top oyunudur. Havuz içerisinde yakar top oynamak için, deniz topuna, kalabalık bir arkadaş grubuna ya da aileden kişilere ihtiyaç vardır. Havuzun içinde bir daire oluşturarak ve sonrasında bir kişinin adını söyleyerek topu havaya atmak gerekir. Havuzun içinde topu tutan kişi, tekrardan bir kişinin ismini söyleyerek topu havaya fırlatır. İsmi söylenen kişi topu tutamazsa eğer, topu atan kişi tarafından bir ceza verilir. Bu cezalar arasında örneğin, 1 dakika boyunca suyun altında nefesini tutmak ya da havuza art arda üç defa atlamak gibi cezalar olabilir. Verilecek olan cezai herkes kendisi belirler.

MARCO POLO OYUNU OYNAMAK

Adanı sürekli duyduğumuz ve adını 13. yüzyıl kaşifi Marco Polo tarafından alan bu havuz oyunu, dünyada çok fazla bilinen havuz oyunlarından bir tanesidir. En az iki çocuk ile beraber oynanan bu oyunda, bir çocuk Marco olarak belirlenir. Marco, diğer oynayan oyuncuları ebelemeye çalışırken gözleri daima kapalı olur. Diğer çocukları bulmak için Marco, diye bağırır ve oyuncular ise Polo diye cevap verir. Yakalanan ilk çocuk Marco olur ve Marco havuzun içinde bir oyuncuyu sıkıştırırsa eğer, havuzdan çıkmak ya da karşı taraftan tekrar suyun içerisine girmek oyunda serbesttir. Marco, bir oyuncunun havuzun dışında olduğundan şüphelenirse eğer, sudan çıkmış balık diye bağırır ve o kişi tekrardan Marco olur.

KÖPEK BALIĞI HAVUZ OYUNU

Köpek balıkları ve ufak balıklar olarak adlandırılan bu oyun, çocukların havuzun içerisinde eğlenceli vakitler geçirmesi için oldukça ideal oyunlar arasındadır. Oyuna başlarken bir çocuk köpek balığı seçilir ve diğer kalan oyuncular ufak balıklar olur. Köpek balığı seçilen çocuk, havuzun bir ucundan yüzmeye ve karşı taraftan başlayan ufak balıkları sırasıyla çağırmaya başlar. Oyunun amacı, ufak balıkların yakalanmadan karşı tarafa yüzme durumlarıdır. Oyuncular arasındaki ufak balık yakalanırsa eğer bir sonraki oyun turunda köpek balığına dönüşür. Köpek balıkları son kalan oyunculardan ufak balığı yakalayana kadar oyun sürekli olarak devam eder. Oyunun sonuna kalan oyunculardan ufak balık kazanır ve bir sonraki oyuna tek başına köpek balığı olarak başlar.

HAVUZDA ÇARPIŞAN TOP OYUNU

Havuz içinde bu eğlenceli ve keyifli oyunu oynayabilmek için, havuzu öncelikle bir ip ile ikiye bölmek gerekir. Sonrasında bölünen bir tarafta arkadaşlar toplanır ve bütün herkesin eline birer deniz topu verilir. Çarpışan top oyununun amacı, toplarla beraber arkadaşları itmek ve ipe değdirmeye çalışmak olur. İpe diyen oyuncular elenir ve en sona kalan oyuncu, oyunun kazananı olur.